- Prince L je napisao/la:
- Zašto sam ja izbačen iz saveza i ofarman,i to ofarman isti dan nakon izlaska iz saveza,što je protiv pravila koja kažu da bi me smjeli ofarmati tek 48 h nakon izlaska,bio sam na moru 16 dana,nemam pojma što se za to vrijeme događalo,brusketi je bio sitter i smatram da nisam trebao biti izbačen,molim objašnjenje
Prince Legolas
# §4 Prijateljski napadi (Friendly Fire)
Zabranjeno je drugim igračima prepustiti resurse, ako sopstveni račun od toga nema znatnu korist. Ucijenjena preuzimanja sela ne smatraju se za znatnu korist i samim time su i zabranjena (vidi §10).
* §4.1 Pljačka
Dobrovoljno prepuštene sirovine kroz napade ili pljačku računaju se kao da su poslane preko tržnice (vidi §2.1). To posebno važi (ali ne i isključivo) za napade/pljačke protiv čuvara/čuvanih računa, igrača koji koriste zajedničko računalo, kao i za igrače unutar istog saveza.
* §4.2 Preuzimanje sela
Sela se mogu preuzeti isključivo u borbi. Pravilo važi kako za aktivne tako i za neaktivne igrače.
Zabranjeno je preuzimanje sela od: o igrača koji vam je u zadnjih 14 dana bio čuvar
o igrača kod kojih ste u zadnjih 14 dana bili upisani kao čuvar
o igrača sa kojima ste tokom zadnjih 14 dana bili upisani kao korisnik istog računala
o igrača iz istog saveza ako od trenutka izlaska iz saveza nije prošlo 48 sati Također je zabranjeno i bit će kažnjeno:
o preuzimanje sela od igrača iz povezanog saveza ako od raskida suradnje nije prošlo više od 48 sati
o izlazak iz saveza radi preuzimanja sela i ponovno vraćanje u isti savez
o izbacivanje igrača kome se preuzimaju sela iz saveza i njegovo vraćanje u isti savez poslije preuzimanja
o namjerno uklanjanje vojske iz sela koje se preuzima
o dobrovoljno i dogovorno prepuštanje sela drugim igračima
* §4.3 Napadi na igrače iz prijateljskih saveza (odnosi se i na NAP)
Napadi na igrače iz prijateljskih saveza nisu obuhvaćeni ovim pravilima i moraju biti riješeni između saveza. Izuzetak od ovoga pravila su napadi katapultima, senatorima, poglavicama i starješinama koji će biti strogo kažnjeni.
A di piše da se lika ne smije pljačkat????
Piše samo za osvajanje sela!
Ili sam možda ćorav????[code]